A+ A A-

Yalahi klinkt er uit de rimboe

De welpen is een groep voor jongens van 7 t/m 11 jaar. De welpen spelen in het thema van Jungle Boek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. Zij leren door het spel om samen te spelen en de natuur te waarderen. Samen met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen is er in de jungle is er altijd wat te doen. Elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chill vertelt de Welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de Welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Net als Mowgli in het jungleboek alles leert over hoe te overleven in de jungle van Baloe, leren de welpen dit van hun leiding. Alle leiding binnen de welpenspeltak hebben een Jungle Boek-naam en wordt zo aangesproken door de welpen.

 

De welpen komen elke zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij elkaar in het wachthuis van het fort Blauwkapel, ons clubgebouw. Tijdens deze opkomsten doen wij allemaal leuke activiteiten. Elke week gaan wij iets anders doen. Bij de welpen doen wij vooral heel veel verschillende buitenspelen. Ook doen wij echte scoutingactiviteiten zoals knopen, pionieren, vuurstoken, tochttechnieken en koken. Verder zijn er aantal leuke groepsactiviteiten per jaar zoals de JOTI, de zwemwedstrijden en de BP-dag.

 

Ook hebben wij twee keer per jaar een binnenweekend. Dan slapen we met alle welpen een een nachtje op het fort en doen we heel veel leuke dingen. En iedere zomer gaan wij een hele week weg op kamp. Wij maken er dan met zijn allen altijd één groot feest van en er gebeuren altijd heel veel leuke en spannende dingen. Ieder kamp staat een thema centraal, zoals Superhelden en het Wilde Westen.

Welpen info

Jongens van 7 t/m 11 jaar

Iedere zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

welpen@wdzutrecht.nl

 

De contactpersoon voor de Welpen is Arjen. De andere leiding zijn Vera, Yorick, Esther, Gerrit Jan en Douwe.

 

Schrijf je hier in via ons formulier...

Komen kijken?

Vaak vinden kinderen het leuk om een keer een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de opkomst. Dit is ook mogelijk na vooraf overleg met de leiding.

 

Wil je vast scouting-lid worden? Dan bestaat er een mogelijkheid dat er een wachtlijst is.

Login or Registreer

LOG IN