A+ A A-

Het serieuzere scoutingspel

De Scouts (Meisjes) van de Willem de Zwijgergroep zijn alleen meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Wij draaien op zaterdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur. Hoofdzakelijk houden wij ons bezig met de basis van scouting. Maar ja, scouting is zo veelzijdig. Bijvoorbeeld: broodjes bakken boven houtvuur, vlotvaren, keukens bouwen van touw en hout (pionieren), sport en spel,, kamperen in een tent, tocht lopen met kaart en kompas, schminken, zwemmen, theater, kaarsen maken... je kunt het zo gek niet bedenken.

 

Bij enkele opkomsten hebben we een gezamenlijke opkomst met de Scouts (Jongens). We gaan dan bijvoorbeeld zwemmen, vlotvaren en op kampen. De Scout-groep is verdeeld in kleine groepjes. Deze heten patrouilles. Per patrouille heb je een Patrouille-Leider (PL) en een Assistent Patrouille-Leider (APL) Het is een groepje van ongeveer zes Scouts die veel moeten samenwerken. Een patrouille leert veel van elkaar. Bij de Scouts (Meisjes) zijn we veel buiten bezig. Het gaat erom dat je leert samen te werken, bepaalde vaardigheden leert, grenzen verleggen met en zonder de leiding, doorzettingsvermogen, op eigen benen staan en nog veel meer.

 

Wij gaan ongeveer 4 keer per jaar op kamp. Het hoogtepunt is het zomerkamp. Ieder jaar is het weer een verrassing op welke locatie het kampterrein is en welk thema weer om de hoek komt kijken. Het is dan de bedoeling dat je met je eigen patrouille in een tent kampeert. Je eigen keuken bouwt. Je eigen potje kookt. Een twee-daagse tocht lopen zonder leiding met kaart en kompas (ook wel hiken genoemd). Niet weten waar je 's avonds slapen zal. Of een dropping lopen. Wel spannend hoor!

 

Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdekken wij de wereld om ons heen. En daar leren wij van. We verleggen steeds onze grenzen op een avontuurlijke manier. We leren om onze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als we straks 15 zijn of binnenkort worden en naar de Explorers mogen, kunnen wij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Wij maken ons eigen avontuur. We weten hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar hebben we voor de rest van ons leven voordeel van.

Scouts - Meisjes

Meisjes van 11 t/m 15 jaar

Iedere zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur

scouts@wdzutrecht.nl

 

Het Scouts(meisjes) team bestaat uit: Babette, Danny, Frank, Janet en Michiel.

 

Schrijf je hier in via ons formulier...

Komen kijken?

Vaak vinden kinderen het leuk om een keer een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de opkomst. Dit is ook mogelijk na vooraf overleg met de leiding.

 

Wil je vast scouting-lid worden? Dan bestaat er een mogelijkheid dat er een wachtlijst is.

Login or Registreer

LOG IN