A+ A A-

WDZ Utrecht

Scouting Willem de Zwijger is actieve scoutinggroep in het noordoosten van de stad Utrecht. Onze thuisbasis is het wachthuis van fort Blauwkapel. Zaterdag's is het daar een levendige drukte als de meeste speltakken hun opkomst hebben. Speltak, zo noemen we een groep van maximaal 30 kinderen die samen het "scoutingspel" beleven in de lijn zoals Lord Baden Powell dat ruim 100 jaar geleden bedacht heeft.

 

We zijn een gemengde vereniging waar zowel meisjes als jongens welkom zijn. Voor de leeftijdsgroep 5-11 jaar hebben we de keuze tussen een jongens-speltak, een meisjes speltak en een gemengde speltak.

 

We zijn aangesloten bij Scouting Nederland en maken deel uit van de regio Drie Rivieren Utrecht.

 

Opkomst

Een "opkomst" is het wekelijkse moment dat kinderen naar het fort komen om daar activiteiten te doen. Welke dat zijn: dat varieert per leeftijdsgroep. Vaak veel (buiten)spel, als de kinderen ouder worden komen de scouting technieken (waaronder een "keuken" of vlot bouwen) meer aan bod. De meeste opkomsten duren 2 uur. Regelmatig zijn er speciale opkomsten rond een thema of waarbij meerdere speltakken samen iets ondernemen; deze duren vaak langer.

Login or Registreer

LOG IN