A+ A A-

Explorers bepalen hun eigen programma

De Explorers is de speltak voor jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar.

 

In het jaar dat jij 15 wordt kom je naar de Explorers vanaf de Scouts (Meisjes) en Scouts (Jongens. Met de overgang naar de Stam is het iets anders. Daarbij geldt dat je 18 moet zijn op het moment dat het overvliegen plaatsvindt. Zo niet? Dan blijf je nog gezellig een jaartje! Als Explorers komen wij bij elkaar op de vrijdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur. Wij vermaken ons dan met verschillende activiteiten op het gebied van sport en spel, buitenleven, samenleving, samenwerking en expressie. Daarnaast verdienen wij ons eigen geld voor zowel zomerkamp, weekenden als speciale opkomsten.

 

Ieder jaar organiseren wij ook de BP-dag. Deze dag is opgedragen aan de oprichter van scouting, Baden Powell, en staat elk jaar in het teken van een leuk thema. Verder helpen wij bij groepsopkomsten en bijzondere gelegenheden. Hierbij dragen wij als Explorers een brique (steenrood) blouse.

 

Ons programma bepalen wij dus zelf en we worden hierin bijgestaan door de begeleiding. De taken van de begeleiding bestaan uit veiligheid en verantwoordelijkheid. Zij houden een oogje in het zeil.

Explorers info

Jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar

Iedere vrijdag van 19.30 uur tot 21.30 uur

explorers@wdzutrecht.nl

 

De contactpersoon voor de Explorers is Daan. De andere leiding zijn René en Robbert.

 

Schrijf je hier in via ons formulier...

Komen kijken?

Vaak vinden kinderen het leuk om een keer een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de opkomst. Dit is ook mogelijk na vooraf overleg met de leiding.

 

Wil je vast scouting-lid worden? Dan bestaat er een mogelijkheid dat er een wachtlijst is.

Login or Registreer

LOG IN