A+ A A-

Veel plezier in het land van de Esta's!

De esta's bestaan uit een groep jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar die elke week weer vol enthousiasme het scoutingspel spelen in het land van Esta.

 

Om 14:00 uur op zaterdagmiddag begint de opkomst van de esta's. Nadat wij allemaal het land van Esta zijn binnengegaan, zijn er daar elke week weer vele verschillende dingen te doen. Wij doen afwisselend spellen en 'echte' scoutingactiviteiten. Dit zijn spellen als levend stratego, smokkelaartje, vlaggenroof, bulldog, buskruit en vele andere spellen waarmee je je buiten helemaal kan uitleven. Van de 'echte' scoutingactiviteiten is het maken van marshmallows of broodjes aan een stok boven het kampvuur het meest populair. Ook staan er speurtochten, koken en knopen op het programma. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling van de esta, zoals het leren samenwerken en elkaar respecteren. Verder zijn er aantal leuke groepsactiviteiten per jaar zoals de JOTI, de zwemwedstrijden en de BP-dag.

 

Verder is er twee keer per jaar een binnenweekend. Dan overnachten wij een nachtje op het fort waar wij ook altijd wel weer wat beleven. Ieder kamp staat een thema centraal zoals Peter Pan en de AIVD. Kortom, altijd lol bij de esta's!

Esta's info

Jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar

Iedere zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

 

De contactpersoon voor de Esta's is Inkeri. De andere leiding zijn Carien, Isabel, Michiel, Daan, Felix, Olivier en Michaƫl.

 

Schrijf je hier in via ons formulier...

Komen kijken?

Vaak vinden kinderen het leuk om een keer een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de opkomst. Dit is ook mogelijk na vooraf overleg met de leiding.

 

Wil je vast scouting-lid worden? Dan bestaat er een mogelijkheid dat er een wachtlijst is.

Login or Registreer

LOG IN