A+ A A-

Welkom in Hotsjietonia

Welkom bij de Bevers! Bij scouting zijn Bevers jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. Iedere zaterdagochtend komen we bij elkaar en doen we de leukste dingen. Bevers herken je aan hun rode blouse. Ook dragen ze net als alle andere kinderen een das met een dasring. Zo horen we er echt bij.

 

Bevers vinden het leuk om spelletjes te spelen, te knutselen, te koken/bakken, lekker naar het bos te gaan, liedjes te zingen bij het kampvuur, sportieve spelletjes te doen of gewoon lekker met elkaar te spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. Dat alles doen we in het fantasiedorpje Hotsjietonia. In het dorp wonen allerlei mensen die ons helpen, zoals Stuiter, Stanley Stekker, Noa, Keet en Fleur Kleur, Sterre en Steven Stroom, Bas Bos en zijn vrouw Rebbel en professor Plof met zijn vrouw Rozemarijn. Met de bewoners beleven de Bevers de spannendste avonturen, gaan ze op ontdekkingsreis en ondernemen ze diverse activiteiten. Door het thema ontdekken en leren de bevers spelenderwijs allerlei nieuwe dingen. Verder doen we ook mee aan verschillende groepsdagen van de Willem de Zwijger en gaan we naar het Spetterfestijn en de Bever-doe-dag, waar we spelen met Bevers uit de regio. Verder hebben we twee keer per jaar een binnenweekend en logeren we een nachtje op het fort en dan doen we allemaal leuke dingen. In de zomer gaan we een paar nachtjes op kamp.

 

Kinderen mogen eerst drie keer vrijblijvend kijken bij de Bevers, voordat je besluit echt lid te worden. Niet veel later zal hij/zij geïnstalleerd worden tijdens een kleine ceremonie.

Wanneer je 7 jaar bent, ga je naar de Kabouters, Welpen of Esta’s.

 

Video over de Bevers: https://www.youtube.com/watch?v=1Rwag3j_TLE

Bevers info

Jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar

Iedere zaterdag van 10:30 uur tot 12:00 uur

bevers@wdzutrecht.nl

 

De contactpersoon voor de Bevers is Maaike. De andere leiding zijn Joey, Lilian, Dille en Anna.

 

Schrijf je hier in via ons formulier...

Komen kijken?

Vaak vinden kinderen het leuk om een keer een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de opkomst. Dit is ook mogelijk na vooraf overleg met de leiding.

 

Wil je vast scouting-lid worden? Dan bestaat er een mogelijkheid dat er een wachtlijst is.

Login or Registreer

LOG IN